Koningen

Koning(in)en aan het woord.

Tim Oene (jeugdkoning 2022)

Ik heb meegedaan omdat het me leuk leek met vrienden omdat we anders toch maar een beetje aan het rond lopen waren op de kermis.
Het is ook zeker leuk om mee te doen want je kan gewoon praten met vrienden en dan schieten je moet alleen wel rekening houden als je de vogel er afschiet dat je allemaal dingen moet gaan doen maar de dingen die er omheen gebeuren zijn zeker leuk.
op het moment dat ik de vogel er af schoot zat ik even te kijken van wat is er gebeurt
en daarna had ik heel veel adrenaline.
de huldeging was ook leuk dat je de cape over je kreeg en de felicitaties van iedereen
het feest daarna was ook leuk ik hoefde ook zeker geen munten meer te halen dus het werd ook vrij goedkoop op de kermis.
De kermis zelf is ook goed geregeld alles was er de muziek was goed het gezelschap was leuk.

Nick Jansen (knuppel koning)

En dan ben je ineens de eerste knuppelkoning van de Grolse Kermis.

Ons kermis avontuur begon een aantal jaar geleden toen wij met alle collega’s van Frederik Hendrik meededen aan het jeugd vogelschieten.
Na twee jaar op rij de assist te hebben gegeven aan de jeugdkoning, twee keer schoot degene na mij de vogel eraf, was het na twee keer knuppelen raak.

De eerste keer dat ik samen met Tim Wieggers ging knuppelen was in 2019. Destijds deden er een flink aantal mannen mee tijdens de jubileum editie van de Grolse kermis. En ons beviel dat vogelgooien wel en dus schreven wij ons afgelopen jaar weer in. Tot onze verbazing deden er slechts 3 mannen mee, maar dat mocht de pret zeker niet drukken.

Vlak voor mijn vierde worp werd de vogel naar beneden gehaald en hierdoor werd de kans een stuk groter dat je hem eraf zou gooien. En bij de derde worp was het raak.
Vanaf dat moment beland je in een rollercoaster van mooie momenten. Voor je het weet zit je op de schouders, om vervolgens een ‘frisse’ duik te nemen in de Grolse gracht en nadat Sander was gekroond tot schutterskoning sta je zelf op het podium om gehuldigd te worden.

Wat volgde was een enorm groot feest met familie, vrienden, bekenden en collega’s. Iedereen die nog niet op de kermis was, wist niet hoe snel ze richting de Maliebaan moesten komen, uiteraard kwamen ze op de fiets. En wat hebben we met zijn allen een mooie dag gehad.
Een enorm gave ervaring en dat terwijl het grootste deel van het feest nog op het programma staat. Ik kijk er enorm naar uit.

Ik zie jullie graag allemaal op het kermisterrein om samen te proosten en uiteraard hoop ik jullie op maandag 21 augustus onder de stang bij het vogelgooien te zien!

Sander Lageschaar (schutterskoning)

Als Elsje mannen doen we al jaren mee, gewoon voor de lol. Ook vinden we dat het bij de Kermis hoort. We hopen elk jaar dat iemand een deel of de hele vogel eraf schiet. Het grootste doel is al jaren, dat iemand van Elsje Schutterskoning van Grolle wordt, het hoogst haalbare in onze mooie Vestingstad 😉

Het plezier dat je beleeft tijdens het vogelschieten is toch het gezellig kletsen(ouwehoeren over van alles) en bijpraten met iedereen die je vaak en/of minder vaak ziet, onder het genot van een biertje.

Toen mijn nummer werd omgeroepen dacht ik; dit is mijn kans! En ineens BAM! De hele romp naar beneden. Euforie, blijdschap, het is gebeurd, ongelooflijk, WAUW!! HET IS GELUKT!!!!!

Nadat de vogel eraf is, gebeurd er in korte tijd heel erg veel en krijg je heel erg veel informatie, naast een heleboel felicitaties. Je bent het schutterskoning van Grolle. Ook de huldiging in de tent was geweldig, vooral het enthousiasme van iedereen en de geweldige sfeer.

Ik zie dat de vrijwilligers erg druk zijn voor, tijdens en na de kermis. Echt heel knap. Er moet veel gebeuren voor het feest en alle activiteiten kunnen beginnen. De opzet vind ik verder goed, maar als ik een paar verbeterpunten mag noemen; dan mag er wel een attractie bij voor de jeugd. Ook verdienen de bloemenpanelen meer aandacht. En probeer toch een samenwerking met de Grolse Horeca tot stand te brengen.

Maar over het algemeen zeg ik, gewoon zo doorgaan! De Kermis is een feest voor iedereen!! Dank jullie wel!